3 jaar voldaan

Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat ik gestart ben met mijn bedrijf Voldaan!

Toen had ik andere redenen om, naast reguliere coaching, te starten met online coaching. Nooit gedacht dat het zo snel al zo actueel zou worden. Want als íets past bij deze, op zijn zachtst gezegd, vreemde tijd waarin we ons nu bevinden dan is het wel op afstand coachen! Na 3 jaar ben ik nog steeds blij met de keuzes die ik gemaakt heb destijds. Al wees toen niets erop dat ik zou gaan doen wat ik nu doe….

Hoe het begon

“Waar weerstand zit, ligt vaak een sleutel”, ik hoor mezelf dit regelmatig zeggen in coachgesprekken en heb het zelf aan den lijve ondervonden. Hoewel ik altijd al graag met ondernemende mensen/ondernemers van doen had zag ik mezelf niet als zelfstandig ondernemer. “Een eigen bedrijf, dat is toch niks voor mij?”

En daarnaast had ik met het woord “coachen” niet zoveel. Er zat een smetje op. Ik zag zoveel mensen coach worden….. in gedachten een container vol, en daar wilde ik niet bij horen (wat alles zegt over mij). Die deur hield ik dus ook gesloten.

Alles begint met een gedachte

Door de gedachten te onderzoeken die ik hierbij had werd me duidelijk dat ik mezelf behoorlijk klein hield. Die beperkende gedachten hielden me zelfs af van wat ik het liefste doe. Mensen helpen, begeleiden, spiegels voorhouden, nieuwsgierige vragen stellen, weten wat de ander beweegt, beweging creëren. En dat noem je nou eenmaal coachen!

De vrijheid die ik voelde om zaken op mijn manier te doen, te gaan en staan voor waar ik in geloof, maakte dat ik het pad richting ondernemerschap ben gaan bewandelen. En eerlijk is eerlijk: wel met in mijn achterhoofd dat ik altijd nog in loondienst zou kunnen gaan!

Jezelf in de weg staan

Enige ding was nog dat als ik groei zou kunnen realiseren met mijn bedrijf ik mezelf ook dan weer in de weg zou staan…..namelijk door mijn beperkte beschikbare tijd. Hoewel ik fulltime werk was het niet mijn droom om hele dagen in coachgesprekken te zitten en aan het einde van de dag niet meer te weten wie ik eigenlijk gesproken heb, bij wijze van spreken.

Door een coachtraject dat ik zelf doorlopen heb kwam ik in aanraking met online coaching. Ook hier voelde ik in eerste instantie weerstand tegen. Online kan toch nooit de impact hebben van live coaching?? Ik werd positief verrast. Het is heerlijk om in je eigen omgeving, op jouw moment in te loggen en aan de gang te gaan met oefeningen, video’s te bekijken, te lezen en geïnspireerd te raken.

De kracht van online coaching

Wat me met name heeft overtuigd om zelf een online coachprogramma te bouwen is dat je in de 1-op-1 coachgesprekken sneller de diepte in kunt. De coachee heeft immers zelf al zoveel informatie tot zich genomen. Alles wat ik mezelf regelmatig hoorde vertellen in coachgesprekken, heb ik geautomatiseerd. De modellen waar ik vaak mee werk, de uitleg, de oefeningen die echt impactvol zijn, de voorbeelden die ik gebruik. En zo zijn er 7 modules ontstaan die een logische opbouw kennen en waar deelnemers stapsgewijs werken aan de verbinding met henzelf en van daaruit betere verbinding met de ander/hun omgeving. Door het te combineren met 1-op-1 coachgesprekken (live of online) ontstaat een volwaardig coachtraject waarbij we in 4 gesprekken hetzelfde resultaat bereiken als normaal gesproken in 8 gesprekken.

Coachees geven terug dat er op deze manier echt een proces in gang gezet wordt. Ze voelen zich goed begeleid, ook tussen de coachsessies in en komen daardoor sneller in beweging. Je merkt eigenlijk nauwelijks dat er een schermpje tussen zit. “Het is net of je tegenover me aan de keukentafel zit”, hoor ik regelmatig terug 😊.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat het in deze tijd belangrijk is om te resetten bied ik dit programma aan voor de helft van de prijs. JUIST NU! 👊👊👊

Is dit het moment voor jou?

Lees hier meer over dit online coachtraject, plan een intakegesprek en start vandaag nog!