aandacht

Aandacht is luisteren met je ogen

Genieten

Korte donkere dagen, iedereen is druk met het afronden van zaken die echt nog dit jaar afgerond moeten worden en we worden overladen met allerhande jaaroverzichten. Het einde van het jaar nadert, dat is merkbaar! Hoewel het voorjaar veel meer “mijn jaargetijde” is kan ik wel echt genieten van deze periode.

Het is ook een mooi en natuurlijk moment om weer eens terug te blikken op afgelopen jaar en plannen te maken voor volgend jaar.

Dankbaar en trots

Voor mij is 2017 een bijzonder jaar geweest omdat ik op zakelijk gebied aan een nieuw hoofdstuk ben begonnen. Mijn bedrijf Voldaan is een feit. Elke dag ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt die hiertoe hebben geleid. Ik ben dankbaar en trots. Ik geniet van de mooie ontmoetingen die “zomaar” ontstaan. De kansen die op mijn pad komen. En bovenal de beweging die ik creëer bij de mensen die ik begeleid.

Het mooie is, dat heb ik aan den lijve ondervonden, dat zodra je aandacht geeft aan iets waar je al langere tijd van droomt er opeens allemaal energie in beweging komt.

Aandacht is sowieso magisch. Ieder mens bloeit op bij positieve aandacht. Een compliment geven begint met de intentie om te zien wat iemand doet.

Aandacht is luisteren met je ogen

Daarvoor moet je af en toe even op de rem gaan. Aandacht geven aan de mensen om je heen, dát is pas een compliment.

  • Wanneer heb je voor het laatst een compliment gekregen?
  • Wanneer was de laatste keer dat je iemand totale aandacht hebt gegeven?
  • Wat je geeft, krijg je terug…

Aandacht is hét advies om je communicatie te verbeteren.

Niet interessant zijn maar geïnteresseerd zijn

Dat jij je omringt met de mensen in jouw leven is geen toeval. Je trekt dit aan of je laat dit toe.

Door relaties leer je jezelf beter kennen. Van iedereen die je tegenkomt leer je wel iets. Ze helpen je antwoord te krijgen op vragen als: wat past bij mij en wil ik meer van? Wat past niet bij mij en wil ik loslaten?

Aandacht voor jezelf betekent dat je trouw blijft aan je eigen waarden, dat je je grenzen aangeeft, dat je je behoefte uitspreekt, dat je je persoonlijkheid waardeert.

Neem je verantwoordelijkheid om dicht bij jezelf te blijven

Kies voor wat ertoe doet voor jou. Geef jezelf de aandacht die je verdient.

Dan begint het leven je toe te lachen en alles krijgt een beetje een zonnig randje.

Realiseer je dat je vaak je eigen rem bent….

Waar ben je op dit moment druk mee in je werk of je privéleven? Welke dingen wil je de aankomende tijd niet of juist meer gaan doen?

Waar droom jij van? Welke droom wil je volgend jaar waarmaken?

“Wat aandacht krijgt groeit”

Dankjewel voor jouw aandacht voor Voldaan. Dat je mijn berichten leest en deelt.

Door die aandacht ben ik gegroeid en is Voldaan gegroeid!

  • Wil je jezelf “VOLD’AANdacht” geven die je verdient? Ben je nieuwsgierig naar wat Voldaan hierin voor jou kan betekenen? Neem CONTACT met me op.
  • Voel je dat dit jouw tijd is om aandacht aan jezelf te besteden en wil je liefst direct aan de slag? Bekijk of het VOLDAAN ONLINE TRAININGSPROGRAMMA iets voor je is.
  • Onder de kerstboom inspiratie opdoen en lezen hoe je ook na deze periode van bezinning meer Rust, Plezier en Succes kunt ervaren? Download HIER mij gratis e-book.

Hopelijk heb jij ook genoten van dit jaar en ga je een geweldig nieuwjaar tegemoet waarin er kansen komen en je doelen uitkomen.

Ik wens je een mooie afsluiting van het jaar met rust, aandacht en natuurlijk oliebollen!

Je bent ook in 2018 welkom bij mij!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *