Oh wat hou ik toch van vakantie! We gaan er dan ook liefst elk kwartaal met ons gezin tussen uit. Ik krijg veel energie van het ontdekken van nieuwe gebieden, ontmoeten van nieuwe mensen, uitproberen van regionale lekkernijen en lokale drankjes (die thuisgekomen meestal heel anders smaken, maar dat terzijde) en het gevoel van vrijheid. “Niks moet, niksen mag”.

After-holiday-blues

Na de vakantie was er dan steevast de after-holiday-blues. Herken je dat? Dat je weer even “zin moet maken” om naar je werk te gaan. Hoe leuk je je bedrijf of functie ook vindt, hoe fijn de collega’s ook zijn en hoe interessant de projecten ook waarmee je bezig bent of gaat starten.

Ik nam me altijd voor de opgedane energie zo lang mogelijk vast te houden en hopelijk in die fijne vakantieflow te blijven. De praktijk was meestal anders: je wordt overvallen door een vloedgolf aan e-mails, al ingeplande vergaderingen, to-do’s en allerlei verplichtingen. Ik belandde meestal volop in het spitsuur. “Back to life, back to reality”

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik die echte after-holiday-blues altijd snel weer achter me liet. Ik vind het fijn om resultaat te leveren, wil graag iets betekenen voor anderen en wil continu leren. En die ingrediënten waren aanwezig in mijn werk. “Back to the here and now” was voor mij dan ook geen issue.

Heb je 5 minuten?

Misschien niet de vakantieflow maar energiek en gefocust blijven lukt mij onder andere door een ogenschijnlijk simpele oefening die ik van mijn coach leerde. Ik voer hem dagelijks uit. Het helpt me met name op dagen als ik het lastig vind met mijn werk te starten of zaken af te ronden. Als ik geleefd wordt, mijn to-do lijst steeds langer wordt terwijl de tijd door mijn vingers glipt.

Probeer het ook eens!

Stel jezelf elke ochtend de volgende 2 vragen:

  • Waar krijg ik energie van?
  • Waar liggen mijn kansen?

DOE vervolgens, stel niet uit, maak grootse ideeën klein en behapbaar en start vandaag nog!

Op deze manier komt je gedrag niet voort uit ‘moeten’ maar uit willen.
Wanneer dit gebeurt, verandert de energie achter je handelen.
Het voelt echt anders.

Vrijheid

De vrijheid die je ervaart op vakantie werkt heilzaam. Zo is het ook met autonomie op het werk. Er bestaat een duidelijk verband tussen verantwoordelijkheid en werkplezier. Laat dit eens op je inwerken…

Hoeveel werkplezier ervaar jij? Kan het gebrek aan werkplezier te maken hebben met de vrijheid die je ervaart? Is dat dan in de zin van (speel)ruimte of in de zin van beschikbare tijd?  Zijn de zakelijke keuzes die je maakt écht jouw eigen keuzes? Kun je “je echte zelf” zijn? Heb je het idee dat alles eruit komt wat je aan kracht in je hebt?

Hoe mooi zou het zijn om dat gevoel van vrijheid in het dagelijks leven ook te ervaren? Om meer Rust, Plezier en Succes te ervaren.

Bezinning

Vakantie is een moment om jezelf af te vragen wat je gelukkig maakt. Een periode van letterlijk afstand nemen en daarmee je leven van een afstand bekijken. Het is vaak eenvoudiger te duiden wat je níet meer wilt dan concreet benoemen wat je wél wilt. Laat staan het omzetten in daden. Er zijn vast 1001 redenen waarom dat toch niet kan, past, mogelijk is, etc.

Met de juiste mindset, vaardigheden en kennis is het écht mogelijk om je leven te leven zoals het bedoeld is (en niet langer geleefd te worden). Een leven waarin je jouw kracht maximaal benut. Waardoor je puur bent en diepgaande relaties aan gaat met anderen. VOLDAAN noem ik dat. 

“I’ll leave it in your hands until you’re ready”.

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Lees mijn (GRATIS) E-BOOK waarin ik je de geheimen vertel hoe ik de cirkel doorbroken heb. En dat kun jij ook!

“back to life, back to reality,
back to the here and now yeah”

Speciaal voor ondernemers, managers en professionals heb ik unieke en exclusieve programma’s ontwikkeld om een leven te leven waarin je jouw uniekheid kent én daadwerkelijk inzet. Omdat ik als geen ander weet hoe het is om volop “in het spitsuur te leven” heb ik vanuit het bestaande 1-op-1 Personal Performance Programma een vernieuwend impactvol programma opgezet.  Online en in je eigen tijd te volgen. Wil je meer grip op je tijd en je tijd maximaal benutten? Wil je de energie weer voelen stromen? Neem gerust CONTACT met me op. Of klik HIER voor meer informatie.

P.s. Sorry als ik je met een oorwurm (=liedje in je hoofd waar je niet meer vanaf komt) heb opgezadeld. Hiermee breng ik tevens een ode uit aan de zangeres van Soul II Soul, Melissa Bell, die 28 augustus jl. op 53-jarige leeftijd is overleden.