aandacht groei kracht

GROEI

Twee jaar geleden is het geweest schat ik in. We plaatsten een kas in onze tuin en hebben daar vrijwel direct een druivenstruik geplant. Het was nog een klein boompje dat volop de ruimte had om te groeien. En dat deed ie, binnen de kortste keren raakten de takken de zijkant van de kas en duwden tegen het dak. We verzorgden hem goed maar om nou te zeggen dat we er heel veel aandacht aan gaven… nee, dat nou ook weer niet. Uiteindelijk stond daar dus een volwaardige druivenstruik vol in het blad maar wat opviel: er zat geen enkele druif aan!

Precies die druivenstruik in die kas stond symbool voor hoe ik me voelde vlak voordat ik besloot échte keuzes te maken, 100% vanuit mijn hart.

METAFOOR

De vergelijking kwam spontaan in me op toen ik met Ed om de tafel zat om een start te maken met de ontwikkeling van het logo en de huisstijl van Voldaan. Ed vangt verhalen in beelden en stelde me heel veel vragen om te doorgronden wie ik ben en waar ik voor sta. Ik nam hem mee in mijn traject ‘van een baan naar zelfstandig ondernemerschap’.

VRIJHEID

Wat een ‘vruchtbare bodem’ had ik als ik terugblik op de mooie werkgevers waar ik heb gewerkt en de diverse functies die ik in de afgelopen 20 jaar (..) heb bekleed. Wat stond ik ‘in bloei’ en wat heb ik een ‘groei’ doorgemaakt. Wat ben ik dankbaar dat er steeds mensen waren die me ‘voeding’ gaven en vertrouwen in me hebben gesteld. Maar….wat had ik op een bepaald moment een ongelooflijke behoefte aan vrijheid, aan ruimte. Er waren kwaliteiten van mij onderbenut, ik liet niet het maximale zien. Er was iets wat me tegenhield. Ik had frisse lucht nodig.

AANDACHT

De druif hebben we uit de kas gehaald en een plek in de tuin gegeven waar ie volop de ruimte had. We hebben extra aandacht aan hem besteed: niet alleen de takken een beetje gesnoeid maar zijn echt bij de bodem begonnen. Extra voedingsstoffen toegevoegd en op tijd water gegeven.

  • Weet jij wat je nodig hebt om in volle bloei te staan?

  • Wat aandacht krijgt groeit: waarop ligt jouw focus?

  • Is jouw uitgangspunt dat wat je nu doet en waar je nu staat OF wie je in de basis bent en wat je het liefste wilt?

DOORBREKEN VAN PATRONEN

Zo eenvoudig als het verplaatsen van de druivenstruik was, wat uiteindelijk heeft geleid tot onze eerste druiven uit eigen tuin! Zo lastig is het om de doorbraak bij jezelf te realiseren. Maar niet onmogelijk!

  • Word weer regisseur van jouw eigen leven

  • Herstel de balans en ervaar onafhankelijkheid en vrijheid

  • Ervaar meer rust en plezier

  • Behaal met meer gemak meer succes

Speciaal voor mensen zoals jij heb ik unieke en exclusieve programma’s ontwikkeld om een leven te leven waarin je jouw kracht kent én daadwerkelijk inzet.

Wil je kennismaken met mij en meer weten over de Voldaan-methode (de basis van al mijn programma’s)?  VRAAG DAN EEN GRATIS ENERGIEGESPREK AAN

Op dit moment heb ik een MOOI AANBOD voor het Voldaan Online Trainingsprogramma en het Voldaan Combi Programma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *