ladekast herinneringen emoties

Ladekast in je hoofd

Ik stel het me altijd zo voor dat mijn brein een soort ladekast is met allemaal “dossiers”. Allerlei herinneringen die een bepaald gevoel bij me oproepen. Een bepaalde geur, een geluid, een smaak of een beeld kan me helemaal terugbrengen naar zo’n ervaring uit het verleden. Dan kan er ineens na heel veel jaren zo’n laatje opengaan en zit ik weer even helemaal in dat moment. Zo werkt dat met het brein.

Warme herinneringen

Geef me de geur van gebraden rundvlees en ik zie de flat van mijn oma in Utrecht weer helemaal voor me (inclusief alle details ook… zo bijzonder!) en voel me weer even het kind van toen.

Deze zomer hadden we in Italië een muziekzender in de auto die “van alles wat” draaide. Het verraste me (en onze kinderen overigens ook…) hoeveel blijheid en ook wel wat weemoed ik voelde toen ik de Simple Minds en Duran Duran weer eens hoorde (en uit volle borst meezong). Direct bij de eerste noten, het gebeurt gewoon. Er is niks tegen te doen…

Die herinneringen koester ik, het is mooi terug te denken aan die momenten en fijn dat je er af en toe bij geholpen wordt door een situatie in het hier en nu.

Etiketjes plakken

Toch zat die ladekast me ook nog weleens in de weg. Ging er weer zo’n denkbeeldige la open en was het gevoel er al wat blijkbaar een woord of een situatie bij me oproept. Dan “vond ik er al iets van” gebaseerd op een oude ervaring in een (grijs) verleden. Vaak was dat allang “verjaard” en totaal niet meer relevant maar ja, daar houdt het brein geen rekening mee. Ik heb op dat moment mijn etiketje al geplakt. Zo had ik dat met het woord coachen (mocht je nieuwsgierig zijn: ik schrijf erover in MIJN GRATIS E-BOOK). En zo had ik dat ook met het fenomeen “online-trainingen”.

“Online-trainingen zijn duur, je kunt beter een boek lezen, het biedt weinig diepgang, is alleen maar gericht op kennisoverdracht, daarmee kan je geen echte verandering in gang zetten,….”

Een nieuwe herinnering maken

Totdat ik “een nieuwe herinnering maakte”. Ik deed zelf een ervaring op die werkelijk niks te maken had met mijn vooroordelen. Nou ja, de training was flink aan de prijs dat wél maar het heeft me zoveel gebracht dat het de investering waard was.

Ik hoor je denken: “waarom koos je ervoor als je zo niks met een online training hebt”? Ik ging op mijn intuïtie af. Ik koos voor de persoon die achter de training zat. Daar had ik een goed gevoel bij. De vorm waarin ik door haar begeleid werd was op dat moment van ondergeschikt belang. Overigens was het een mooie combinatie van online en offline. En dat versterkte elkaar. Ik kon op míjn momenten, als het míj uitkwam, in míjn eigen vertrouwde omgeving in de online leeromgeving aan de slag. Dat gaf een prettig gevoel van vrijheid. Tussentijds had ik 1-op-1 contact met mijn coach en waren er bijeenkomsten met de andere deelnemers.

Ik voelde me vrij maar het was zeker niet vrijblijvend. Ik voelde de urgentie omdat ik dolgraag verder wilde. Ik had mijn verlangen: ik wilde weten wat ik nou écht wilde met mijn bedrijf, superconcreet  én vanuit wie ik in de kern ben. Daarnaast voelde ik ook urgentie omdat ik het programma al betaald had en ik niet onbeperkt toegang had. Een prachtige manier om het gevoel van urgentie een handje te helpen 🙂

Toeval?

En nou wil het toeval dat ik met Voldaan coach én (onder andere) een online trainingsprogramma aanbied. Hoe vreemd kan het lopen! Geen toeval natuurlijk. Waar weerstand zit, ligt de sleutel!

·      Welke nieuwe herinnering wil jij maken?

·      Wanneer heb je voor het laatst een keuze gemaakt vanuit je intuïtie?

·      Waarbij voel jij weerstand, kan het zijn dat dat je dichter bij een doorbraak brengt?

Deze week (9 – 13 oktober) is de Week van de Online Training. Voor mij inmiddels een heel vertrouwde manier om aan mijn coaching vorm te geven. Altijd in combinatie met het “échte contact”. Omdat dat is wie ik ben, wat bij mij en mijn klanten past.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Wil je hier eens over van gedachten wisselen? Schroom niet en neem gerust CONTACT met me op!

Met Voldaan richt ik me op ambitieuze ondernemers, managers en professionals die meer rust, plezier en succes willen ervaren.

Benieuwd naar de Voldaan-methode? Niet geïnteresseerd in een online programma maar wil je wel vooruit? Voel je dat er meer mogelijk is maar weet je op dit moment niet precies wat? Zoek je iemand die je de vragen stelt die je misschien liever niet hoort … ? Plan EEN GRATIS ENERGIEGESPREK met me in en we komen snel tot de kern!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *