ander perspectief om naar workload te kijken

Verander je perspectief en het obstakel

wordt de oplossing

Overzicht

Ook zo onder de indruk van beelden vanuit de lucht? Hoe bekend gebied er vanuit een ander perspectief uitziet. Wat een overzicht je krijgt door van een afstand te kijken. Vanuit een hoge toren in een stad, vanuit een luchtballon, vliegtuig of vanuit de ruimte naar de aarde.

Magisch

Dat laatste vind ik echt magisch… Niet voor niets deelde ik hier al eens prachtige beelden van op  International Earth Day.

Magisch omdat ik direct voel hoe klein en nietig ik ben als ik die enorme aardbol van een afstand bekijk. Waar ik onderdeel van uitmaak, elke dag opnieuw, maar zo weinig bij stilsta. Hoe overzichtelijk het lijkt als je zo, van grote afstand, kijkt. Én herkenbaar, ondanks een totaal ander perspectief.

Ander perspectief

Of misschien wel dankzij een ander perspectief….

Is het niet heel herkenbaar dat als je in een situatie zit die je niet overziet, je ineens tot heel andere inzichten komt als je even afstand neemt? Harder werken lost het probleem vaak niet op. Blijven doen wat je deed zorgt niet voor een doorbraak. Zelf blijven bedenken hoe het anders kan leidt niet persé tot nieuwe ingevingen.

Neem eens afstand en bekijk je situatie.

  • Werk eens een dag vanuit huis of een andere locatie.
  • Stop even met de inhoud (hard werken). Focus eens op het proces, de betrokkenen, de tijdslijnen, de vereisten, de afspraken, etc. Wat kun je beïnvloeden?
  • Wie of wat kan je helpen? Vraag die hulp.
  • Wie is je voorbeeld? Wat zie je hem/haar doen? Wat kun je daarvan leren?
  • Wat geeft je energie en wat kost je energie? Kun je zaken anders organiseren?

Deuren openen

Zelf heb ik aan den lijve ondervonden wat de impact van ‘een ander perspectief’ is. Ik had nogal een obstakel te nemen alvorens te erkennen wat ik het liefste doe (míjn dilemma een jaar geleden…wat wil ik nu écht?). De WHY van Voldaan. Als ik vanuit mijn beperkende gedachten was blijven denken dan was de deur nooit geopend. Ik heb daar anderen voor nodig gehad. Ik heb daar ‘afstand’ voor nodig gehad. Ik heb lef gehad bestaande patronen en verwachtingen te doorbreken. En wat brengt het me veel moois!

Hiermee is de titel van mijn e-book ook meteen duidelijk. Download hier (gratis) “Hoe ik gesloten deuren opende en verrast werd door de vondst”. Bekijk welke omgeving mij de rust (afstand) gaf die ik nodig had. Lees de inzichten, laat je inspireren en beantwoord de vragen voor jezelf. Zet daarmee een beweging in gang die je meer rust, plezier en succes brengt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *