keuze ondernemerschap vieren

Voldaan bestaat 1 jaar,
En dat vier ik graag met jou!
Ik geef en jij krijgt.

Hoe het begon:

“Zo’n mooie werkgever, een auto van de zaak, een mooi vast inkomen, hoe kun je dat allemaal opgeven?!”

“Wat stoer dat je het lef hebt om voor jezelf te beginnen!”

“Jouw man heeft toch ook een eigen bedrijf? Is het dan wel verstandig om ook de onzekerheid van het ondernemerschap aan te gaan?”

Of deze:

“Er zijn al zoveel coaches in Nederland, die markt is enorm verzadigd, toch?”

Zomaar wat reacties en goedbedoelde adviezen die ik ontving van mensen in mijn omgeving toen ik vertelde over mijn plannen om voor mezelf te beginnen.

En zette me dat niet aan het denken? Jazeker! Heeft het me van mijn plan afgebracht? Nee!

Gelukkig niet…… kan ik nu zeggen.

Vandaag, 20 maart, is het precies een jaar geleden dat ik naar de KvK ging: vol enthousiasme en benieuwd hoe ik me zou voelen zodra ik naar buiten zou lopen met een KvK nummer “in the pocket”.

Niks feestelijks helaas…. weinig enthousiast en puur zakelijk werd ik geholpen.
Prima, dan hang ik zelf de slingers wel op!

En dat deed ik.
Afgelopen jaar was “één groot feest” (ik hou van overdrijven maar het komt echt in de buurt..!) en dat terwijl mijn geduld aardig op de proef is gesteld, ik wisselende inkomsten had en het zeker niet altijd even makkelijk ging  ….

Het feestgevoel zit hem in hele andere dingen:

 • Ik doe wat ik het liefste doe
 • Ik ontmoet de mooiste mensen en hoor bijzondere verhalen
 • Ik beteken écht iets voor anderen (één van mijn drijfveren)
 • Ik voel me energiek
 • Ik bruis van de ideeën
 • Ik voel vrijheid
 • Ik geniet en zie kansen
 • Ik ben er écht voor de mensen die me dierbaar zijn

Geluk zit niet in “hebben” maar in “zijn”.

Het schijnt dat slechts 10% van ons geluk uit omstandigheden bestaat.
Geld, een nieuwe auto of een promotie zorgen voor kortstondig geluk.
Het gevoel van ‘is dit alles?’ zal je vroeg of laat overvallen, hoe welvarend of succesvol je ook bent.
En als reactie daarop willen we vervolgens meer, meer, meer. En daar kun je behoorlijk druk mee zijn…

De omstandigheden bepalen dus niet je geluksgevoel. Wel de manier waarop je reageert op de omstandigheden. Anders gezegd:

Laat jij je leiden door de omstandigheden of pak je de regie over jouw reactie op de omstandigheden?

En dan gaat het ook over hoe je omgaat met kleine, dagelijkse dingen in het leven. Je hebt (in heel veel gevallen) een keuze.

Je bent immers wie je bent en je staat waar je staat door beslissingen die je genomen hebt of juist niet genomen hebt. Dat bepaalt je koers en uiteindelijk het resultaat.

De regie die ik genomen heb over mijn loopbaan en de keuzes die ik vanuit mijn hoofd, hart én buik heb gemaakt hebben ertoe geleid dat ik elke dag vanuit rust en met veel plezier aan het werk ben. En dat is precies wat ik anderen ook gun en waar ik ze in train: Persoonlijke leiderschapsontwikkeling.

Ik word dan ook heel blij van de REACTIES van de mensen die ik heb begeleid. Het geeft mij energie anderen op weg te helpen, op scherp te zetten, nieuwe inzichten te bieden en bovenal te zien stralen omdat ze (zijn gaan) doen waarvoor ze gemaakt zijn.

“Danielle gaat uit van je kracht, maakt je daar bewust van en helpt je die benutten. Ik voel me stukken beter: rustiger en krachtiger. Ik ben gegroeid als mens, als leidinggevende en merk dat mijn contacten met klanten, samenwerkingspartners en collega’s hechter zijn geworden.”

“In één dag (Voldaan VIP dag) is er versnelling aangebracht in het proces naar ondernemerschap én verdieping in het fundament. Het is een echte co-productie o.b.v. gelijkwaardigheid geweest waarbij Daniëlle goed inspeelde op wat op dat moment relevant was.”

Door kritisch te zijn en mijn hart te volgen is mijn mindset veranderd en maak ik nu betere keuzes, waardoor dit mij als persoon al veel succes, inspiratie en nieuwe kansen heeft gebracht. Ik geniet meer van de mooie dingen waar ik dagelijks mee bezig ben.”

En nu, een jaar na de start met Voldaan, denk ik terug aan de reacties die ik in de aanloop naar mijn zelfstandig ondernemerschap kreeg. De beginzinnen van dit bericht.

Het voelt (en voelde destijds) niet als “opgeven van een vast dienstverband”. Het voelt als maximaal benutten van alle ervaringen die ik daar heb opgedaan. Ik kijk met grote dankbaarheid terug aan de tijd bij Mars, Poelmann van den Broek advocaten en, meest recent, Rabobank.

Persoonlijk vind ik het niet stoer, of getuigen van lef dat ik voor mezelf ben begonnen. Wél dat ik het lef had om naar mezelf te luisteren. En trots. Trots dat ik zo op mijn intuïtie heb vertrouwd en zo eerlijk ben geweest naar mezelf. Trots dat ik mijn ‘eigen definitie van succes” helder heb gekregen en daar nu naar leef.

En ja die onzekerheid van het ondernemerschap die voel ik wel. Daar heb ik een haat-liefde verhouding mee. Ik heb druk nodig, dat is altijd al zo geweest, om te presteren. Ik hou van vernieuwing en van verrassingen. Ik kan bepaalde risico’s nemen en ik durf te investeren. Mijn rotsvast vertrouwen, mijn focus en mijn brandend verlangen (om te doen wat ik doe met Voldaan) maken dat ik prima kan omgaan met de down-side van ondernemerschap.

Wat het me brengt weegt zoveel zwaarder dan de onzekerheid wat het hebben van een bedrijf nou eenmaal met zich mee brengt.

Al deze ontboezemingen brengen me bij mijn feestelijke aanbod, voor jou!

Deze feest-maand (tot 20 april 2018) geef ik het volgende weg:

Gratis: tuinhuis-sessie
De gratis energiegesprekken* vinden deze maand bij mij “thuis” plaats. In het tuinhuis. Met de houtkachel aan, als de temperaturen zo blijven. En met de deuren open als het voorjaar zich aandient! Aangeklede koffie/thee maken het geheel compleet.

*In dit gesprek ga ik het met je hebben over:

 • Jezelf en je huidige situatie. Waar loop je tegenaan?
 • De ideeën die je hebt over jouw ideale situatie.
 • Wat je nodig hebt om daadwerkelijk stappen te zetten.

DIT GESPREK LEVERT JOU OP:

 • Een scherp beeld van waar je nu staat en een frisse blik op waar je heen wilt.
 • Een indruk van mij en de Voldaan-methode.

Plan HIER een gratis tuinhuis-sessie (energiegesprek).

Bonus: online coachsessie
Als je je voor 20 april 2018 aanmeldt voor het Voldaan Online Trainingsprogramma of het Voldaan Combi Programma dan ontvang je als bonus gratis een 1-op-1 online coachsessie van 1,5 uur. Aanvullend dus op hetgeen al onderdeel uitmaakt van het door jou gekozen programma. HIER vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Bonus: VOLD’AANdacht workshop
Als je voor 20 april 2018 besluit te starten met het Intensief Personal Performance Programma krijg je een gratis toegangskaart voor mijn eerstvolgende VOLD’AANdacht workshop. Een impactvolle 1-daagse training in een kleine groep (maximaal 8 deelnemers). Lees HIER alles over de workshop.

Hoe kan ik jou versterken?
Neem rustig de tijd om deze informatie door te lezen.
Als je het fijn vindt om even te bellen, LET ME KNOW.
Dan denk ik met je mee.

Is dit (nu) niet passend voor jou?
Maar sluit het aanbod wel aan bij iemand anders die je dit gunt? Deel dit bericht dan en tag die persoon. Hij/zij zal je dankbaar zijn en ik ook!

Hartelijke groet,
Danielle

Kom je ook naar de inspiratiesessie ‘Van Lef naar Leven’ op 19 april? MELD JE HIER AAN. De sessie is kosteloos. Er is een beperkt aantal plaatsen dus wacht niet te lang met aanmelden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *