spiegel wie wil je zijn

Jezelf kwijt zijn

Hij is gestart bij mij in coaching omdat hij zijn gejaagde leven zat was. “Eigenlijk heb ik alles voor elkaar maar ik ervaar weinig energie en ben mezelf een beetje kwijt” was wat hij letterlijk tegen me zei.

“Ik ben gezond, gelukkig getrouwd, 3 prachtkinderen, een rijk sociaal leven, we maken mooie reizen, we hebben het financieel goed, ik heb zakelijk mooie stappen gezet, ik ben -al zeg ik het zelf- succesvol in wat ik doe maar vraag me steeds vaker af: Is dit het nou? Weet je, ik word geleefd, heb amper tijd (buiten de vakanties om) om te genieten van mijn gezin, laat staan om tijd voor mezelf te ervaren. Zo wil ik niet doorgaan. Dit was leuk voor een aantal jaren maar dit is niet wat ik voor ogen heb op de lange termijn. Maar wat dan wel?”

Op vakantie vond hij de rust, dat wel. Hoe zorg je ervoor dat je minder geleefd wordt maar daarvoor niet telkens naar een mooi oord hoeft af te reizen?

Moed, Loslaten en Verwachtingen

We kwamen te spreken over zelf gecreëerde gevangenissen. Over het belang van weten wat je echt wilt  en de moed om te leven zoals je echt wilt. Om los te laten. Loslaten wat je niet (meer) dient. Loslaten om ruimte te maken voor iets nieuws. Dingen anders zien en anders doen. Verwachtingen van anderen loslaten en leven volgens jouw eigen maatstaven.

In de loop van de jaren bouw je laagjes op. Door druk vanuit je omgeving en (social)media komt er telkens een laagje bij of worden de laagjes dikker. Het gaat dan om verwachtingen hoe je eruit moet zien, hoe je moet wonen, welke auto je rijdt en hoe je carrière maakt. Ons leven is vol, er komen veel prikkels op ons af.

Wanneer je je ontdoet van deze laagjes word je veel effectiever, verlies je minder energie en word je uiteindelijk weer authentiek.

Authenticiteit

Jezelf kennen en ZIJN.

Echtheid.

Betrouwbaar.

Weten waar je voor staat.

Weten wat jouw kernwaardes zijn, wat jouw unieke talent is, jouw missie kennen.

Van daaruit handelen en keuzes maken.

Het volgen van je eigen, originele levenswijze.

test

·      Blijf jij trouw aan je uniekheid?

·      Handel jij vanuit jouw drijfveren?

·      Neem jij de verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zorgen?

test

En nee, dit is geen vrijbrief om met niemand rekening te houden ‘omdat je nu eenmaal zo bent’. Blijf uitzoomen ofwel de beste keuze maken uit alle opties.

Autonomie

Om ook daadwerkelijk het leven te leiden dat bij je past zijn innerlijke vrijheid en persoonlijk leiderschap essentiële voorwaarden.

erf

·      Vaar jij je eigen koers zonder je al te veel te laten leiden door omgevingsverwachtingen?

·      Sta je in contact met jezelf?

·      Heb jij de leiding in je leven?

·      Voel je van binnenuit de vrijheid om jouw pad te volgen?

Inspiratie vind je in anderen. Antwoorden vind je alleen in jezelf.

Bedenk dat je in feite “geprogrammeerd” bent. Bij elementen daarvan kun je vraagtekens zetten. Reken bijvoorbeeld af met killers als: angsten, twijfels, perfectionisme of principes. Herprogrammeer jezelf.

Daarbij is weten wie je bent en wat echt van waarde voor je is, de kern. Keuzes worden dan vanzelfsprekend in een bepaalde richting gestuurd. Niet voor niets is de ondertitel van mijn bedrijf “Benut je eigen-wijsheid”. Maak maximaal gebruik van je intern kompas.

Wie je gisteren was wil je misschien vandaag niet meer zijn.

Start ook met jouw individueel leerproces waar verantwoordelijkheid, verbondenheid, eigen waarden (en eigenwaarde), zelfvertrouwen en reflectie deel van uitmaken.

Het levert mooie gesprekken op, nieuwe inzichten en energie.

Het brengt rust omdat je jezelf kent en jezelf blijft. Het geeft plezier omdat jij weet wat jou gelukkig maakt en je hiervoor kiest. En je ervaart succes maar dan wel volgens jouw eigen definitie van succes!

Ben jij getriggerd door dit verhaal?

Wil jij de antwoorden in jezelf vinden en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? BEL/MAIL ME EN WE BESPREKEN DE MOGELIJKHEDEN.

Wil je een scherp beeld van waar je nu staat en een frisse blik op waar je heen wilt?

Wekelijks plan ik 2 gratis gesprekken in voor mensen die vooruit willen. Die bereid zijn te investeren in zichzelf. Die nieuwsgierig zijn en het moment aangrijpen om hun vleugels uit te slaan. MELD JE AAN, DAN KOMEN WE SNEL TOT DE KERN.

Op 16 maart verzorg ik de workshop VOLD’AANdacht.

Ben jij ambitieus, bevlogen en positief ingesteld en voel je dat je niet het volle potentieel uit jezelf haalt? Wil je jouw uniekheid kennen en maximaal benutten?

Geef jezelf de aandacht die je verdient.

Jij krijgt ook mijn volle aandacht.

Op vrijdag 16 maart sta jij centraal.

LEES HIER MEER OVER DEZE IMPACTVOLLE TRAINING EN MELD JE AAN.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *