Voor de leiders van morgen

Wil jij jouw medewerkers voorbereiden op hun volgende stap? Een nieuwe generatie leiders opleiden voor een leidinggevende rol? Een rol als Vestigingsmanager of Teamlead? In ieder geval een verantwoordelijke functie waarbij leiderschapsvaardigheden vereist zijn.

Dit programma ‘Voor de leiders van morgen’ omvat vele facetten van leiderschap inclusief de vaardigheden, competenties en mindset die nodig zijn om succesvol te zijn in een leiderschaps/verantwoordelijke rol. De deelnemers worden ondersteund en aangemoedigd om hun potentieel optimaal te benutten. Een ontwikkeling waarbij ze de kracht van de groep gaan ervaren, verbinding leggen met elkaar en elkaar daardoor ook tijdens hun dagelijks werk makkelijk opzoeken. Tegelijkertijd is er alle ruimte om vanuit hun eigen uniekheid met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaan. Een mooie combinatie van zowel ontwikkeling van capaciteiten als persoonlijkheid, gericht op professionele groei in de organisatie.

Een maatwerk programma voor jouw bedrijf(s-onderdeel). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een business case in te brengen en hieraan tijdens het traject te werken. In dat geval is de betrokkenheid vanuit de organisatie groter en vindt er een afsluitende presentatie plaats.

VOOR WIE?

Dit programma is geschikt voor bedrijven die incompany een leiderschapstraject willen aanbieden aan talentvolle professionals. Het richt zich met name op medewerkers met zo’n 4 -10 jaar werkervaring. Een groep medewerkers die verder wíllen en kúnnen binnen de organisatie, leergierig zijn en bereid om op een dieper niveau naar zichzelf te kijken (en daarin in tijd en energie willen investeren).

Bedrijven die aandacht hebben voor de ontwikkeling van hun toekomstig leiders, die snappen dat bevlogenheid te maken heeft met ‘je gesteund voelen’ en ‘begeleid worden in jouw ontwikkeling’. Die veelbelovende medewerkers aan zich willen binden en hen willen betrekken bij organisatorische vraagstukken en daarmee betrokkenheid over en weer creëren.

Tegelijkertijd ontbreekt het bedrijven vaak aan tijd of kennis om talentvolle medewerkers daadwerkelijk te begeleiden naar die volgende stap. Dit programma biedt de oplossing!

UITGANGSPUNTEN

  • Het programma is (veel) meer dan een  verzameling vaardigheidstrainingen.
  • Het creëert ruimte voor veelbelovende mede- werkers om na te denken over de toekomst  van het vak, de toekomst van hun kantoor/ bedrijf(s-onderdeel) en de eigen bijdrage  daaraan.
  • Door de deelnemers te laten mee-ontwikkelen  aan een toekomstvisie en een roadmap voor de organisatie, raken ze betrokken en verbonden.
  • Verantwoordelijkheid creëert betrokkenheid.  Dat geldt ook voor het programma. Dus krijgen deelnemers (deels) de ruimte om naar eigen  behoefte het programma in te vullen.
  • Bovenal zorgt het programma voor nieuwe  inzichten, ideeën en energie. Zowel voor de  deelnemers, als aan de aangesloten  kantoren/bedrijf(s-onderdelen) waar ze  werkzaam zijn!

AANPAK

  • Onze aanpak bestaat uit een combinatie van trainingen, workshops, Business Games en eigen initiatief. Volop afwisseling en interactie waardoor de deelnemers niet alleen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook met veel plezier en waardering deelnemen aan dit traject.
  • Door Business Games in te zetten als onderdeel van het traject gaan deelnemers zichzelf beter begrijpen en meer begrip opbrengen voor anderen.
  • De trainers staan midden in de groep en laten de deelnemers ervarend leren. Wij werken met diverse trainers, elk met hun eigen specialisme. Er zijn 2 hoofdtrainers waarvan er bij iedere bijeenkomst 1 aanwezig is. Dit zorgt voor een optimale overdracht en samenhang tussen de bijeenkomsten.
  • Het management van de organisatie zal worden betrokken. Zij spelen uiteindelijk een essentiële rol in het geven van ruimte aan de toekomst.

HOOFDTRAINERS

DANIELLE DE WILDE

Eigenaar Voldaan

Na 20 jaar in verschillende branches gewerkt te hebben op het HR-vakgebied en organisatieontwikkeling, waarvan de laatste 10 jaar in leidinggevende functies, gaf Danielle in 2016 haar leven een nieuwe wending en besloot ze voor zichzelf te beginnen om te doen waar ze het meest blij van wordt: het begeleiden van mensen en organisaties op hun weg naar groei, ontwikkeling en zakelijk succes.

Danielle begeleidt professionals, leidinggevenden, organisaties om meer te halen uit het aanwezige talent. Dat doet zij op haar eigen wijze: doortastend, praktisch, energiek en met volle aandacht.

CHANTAL SCHIPPERHEYN

Eigenaar Werk-en-Mens

Werk helpt je ontdekken plus ervaren wat je in huis hebt en hoe je daarmee van waarde kunt zijn. Hoe kun je werk voor jou, of voor je organisatie laten werken? Chantal inspireert, support en verbindt.

Ze is in 2018 gestart met haar eigen bedrijf nadat ze jarenlang in verschillende organisaties gewerkt heeft binnen het vakgebied HRM. Chantal werkt aan verschillende opdrachten in uiteenlopende branches op het gebied van gedragsverandering en HRM. Ze leert organisaties en medewerkers het verschil maken en impact creëren. Chantal support verschillende maatschappelijke organisaties met kennis, ervaring en tijd.

VOORBEELD OPBOUW PROGRAMMA

Kick Off Weekend Business Game
Dag 1 Innovatiekracht
Dag 2 Impactvol presenteren
Dag 3 Finance for non-financials
Dag 4 HR & Legal
Dag 5 Leiderschap & Effectief Beïnvloeden
Dit is een voorbeeld van een impactvol halfjaar programma.
Dit kan ingekort en uitgebreid worden afhankelijk van de behoefte.

Locatie:
We bepalen in overleg wat passend, wenselijk en haalbaar is. Binnen de eigen organisatie of (gedeeltelijk) op een externe locatie.

Groepsgrootte:
Maximale groepsgrootte: 12 deelnemers. Het programma start bij een minimum van 8 deelnemers.

Investering:
Aangezien dit een maatwerk programma is komen wij op basis van een inventarisatie van uitgangssituatie, wensen en behoeften met een voorstel.

dit zeggen anderen

Geverifieerd door MonsterInsights