ontspannen op dijk in Zeeland

Besmettelijk

Leuk die vakantie maar wat kun je druk zijn zo vlak van tevoren.

Je werk goed afronden, zaken overdragen aan collega’s, je vakantie voorbereiden, koffers pakken, laatste spullen kopen. Veel mensen hebben nergens anders tijd voor, zo in de aanloop naar die lange zomervakantie.

En weet je dat stress besmettelijk is? Probeer maar eens te ontspannen en rustig te blijven als je mensen om je heen hebt die gestrest zijn.

Juist als je heel druk bent is het extra belangrijk om tussendoor even helemaal niets te doen. Je zou verwachten dat je meteen tot rust komt en het heerlijk vindt. In plaats daarvan merk je op dat soort momenten vaak pas echt hoeveel onrust er in je lijf zit. De stress waarmee je aan het werk was, neem je mee op vakantie.

Haastig Ontspannen

Kijk eens om je heen en je ziet mensen haasten om zo snel mogelijk te ontspannen. Op een camping is dat heel mooi te zien. Hoe mensen arriveren en hun kampement opbouwen. Gespannen blik, kortaf, het tempo waarmee over de camping gelopen wordt. En dan, heel langzaam komen de mensen tot rust. Ze gaan langzamer lopen, het spreektempo wordt trager en de gezichtsspieren beginnen te ontspannen. De vermoeidheid van het harde werken maakt plaats voor welverdiende rust en ontspanning.

Opslagplaats

Stress wordt opgeslagen in je lichaam. Je kunt heel lang stapelen in die opslagplaats. Maar eens is ie vol. Om te voorkomen dat je opslagplaats vol komt te liggen moet je tijdig opruimen, in de zin van niets doen. En dat is precies wat we lastig vinden om in ons dagelijks ritme in te bouwen. We zoeken snel afleiding door televisie te kijken, “op je telefoon te zitten” of achter je laptop te blijven hangen. Als je echt helemaal niets doet (gewoon zitten, of een wandeling maken zonder te veel na te denken), dan komt ons systeem vanzelf tot rust.  Je merkt dat omdat je begint te gapen, relaxter wordt en alle opgebouwde stress van je af glijdt.

Laat de spanning en onrust plaats maken voor ontspanning en rust. Ruim die opslagplaats op tijd op. Word weer jezelf!

Persoonlijk leiderschap

Druk zijn gaat vaak samen met het gevoel “veel te moeten”. In feite betekent het dat je niet de juiste keuzes maakt. Pak de regie terug over je eigen leven. Weet wie jij bent en wat jij nodig hebt om je goed te voelen.

Dat klinkt eenvoudig maar kan behoorlijk lastig zijn. Hier hoort namelijk ook bij dat je heel eerlijk naar jezelf bent met toegeven wat jij doet of juist nalaat waardoor je stress of onrust in je leven ervaart. De oorzaak ligt nooit aan iets of iemand om je heen. Het gaat erom hoe jij reageert op die situatie of die persoon.

Grootse doorbraken ontstaan in rust. Als je vrijheid ervaart om buiten de kaders te denken. Je niet laat leiden door adviezen of nog meer informatie. Als er ruimte is om de ideeën te laten stromen.

De antwoorden zitten in jou. In je eentje kom je daar niet altijd bij. Een ander kan daarin het verschil maken door er te zijn, in rust en met aandacht voor jou.

Ik wil graag die ruimte voor jou scheppen. Vanuit die ruimte kom je bij de kern en ben je in staat jouw kracht maximaal te benutten. Meer rust, plezier en succes te ervaren. Leven zoals het bedoeld is in plaats van geleefd te worden.

Speciaal voor mensen zoals jij heb ik unieke en exclusieve programma’s ontwikkeld om een leven te leven waarin je jouw uniekheid kent én daadwerkelijk inzet.

Meer weten over het Voldaan Online Trainingsprogramma en het Voldaan Combi Programma? De ZOMERAANBIEDING checken? Lees hier meer.

Wil je kennismaken met mij en meer weten over de Voldaan-methode (de basis van al mijn programma’s)?  Vraag dan een gratis energiegesprek aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *