de verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Verandering

Elke 3 tot 5 jaar had ik een andere baan. Was ik weer toe aan iets nieuws. Soms een bewuste keuze en soms kwam het zo op mijn pad. Ik heb die verandering nodig. Nieuwe mensen om mee samen te werken, nieuwe projecten om me in vast te bijten, soms een heel nieuwe omgeving als ik van werkgever wisselde. Prachtige bedrijven waarvoor ik heb gewerkt, stuk voor stuk.

Vrijheid

Tot vorig jaar heb ik zo met veel energie de mooiste functies bekleed waar ik met een heel positief gevoel aan terugdenk. Tot ik vorig jaar sterk het gevoel had dat ik écht iets anders wilde. Maar wat?…..dat was de grote vraag. Mijn verlangen naar meer vrijheid was sterk. Of had dat voornamelijk te maken met de toenemende wet- en regelgeving waar ik me regelmatig door geremd voelde?

Loslaten

Misschien was dit wel het moment om los te laten wat ik tot dan toe had gedaan. Loslaten wat de meest voor de hand liggende stappen zouden zijn. Loslaten wat anderen misschien van mij zouden verwachten. Zekerheden loslaten. Vreemd genoeg had ik er direct vertrouwen in al wist ik nog niet wat te gaan doen. Wat ik wel wist is dat de verandering die je zoekt altijd in jezelf zit. Ik was vastbesloten te gaan ‘vinden’.

Waarom doe jij wat je doet? Zijn de keuzes die je maakt je eigen keuzes? 

Benieuwd hoe deze inzichten hebben geleid tot de start van mijn bedrijf Voldaan? Download mijn gratis e-book “Hoe ik gesloten deuren opende en verrast werd door de vondst”